Αντιπροσωπεύσαμε τη χώρα μας στο εξωτερικό για πάρα πολλά χρονιά ως μέλη του εθνικού και αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, από τις ηλικίες των Παίδων – Κορασίδων, μέχρι και αυτές των Ανδρών – Γυναικών, κάνοντας για μια δεκαπενταετία τουλάχιστον υψηλού επιπέδου Αθλητισμό ( Πρωταθλητισμό ).

Καταφέραμε να διακριθούμε μέσω των αγώνων, ενώ ταυτόχρονα καταφέραμε να κερδίσουμε και να εξασφαλίσουμε την εισαγωγή μας στο πανεπιστήμιο ( Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού )άνευ εξετάσεων λόγω των διακρίσεων αυτών.

Η διαδικασία των αγώνων αλλά και αυτή της προετοιμασίας που απαιτείται όταν μιλάμε για υψηλού επιπέδου αθλητισμό, βοήθησαν καταλυτικά στην θωράκιση του χαρακτήρα μας αλλά και στην δημιουργία της προσωπικότητας μας, σφυρηλατώντας χρόνια αυτό που εδώ και πολύ καιρό προετοίμαζαν να κάνουν.

Ο δρόμος αυτός βέβαια μονό εύκολος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, τόσο η σωματική όσο και η ψυχολογική καταπόνηση του αθλητή είναι μεγάλες, γι” αυτό και ο υψηλού επιπέδου αθλητισμός δεν είναι για όλους, αλλά μόνο για τους αληθινά πρόθυμους και μόνο για όσους μπορούν.

Ο Ολυμπιονίκης μας Πύρρος Δήμας είχε πει κάποτε σε μια δήλωση του:
«δεν μπορεί να διαλέξει ή να επιλέξει κάποιος τον πρωταθλητισμό αλλά μοναχά ο πρωταθλητισμός αυτόν «.

Δεν θα πρέπει λοιπόν όλα τα παιδιά να ωθούνται στο να γίνονται πρωταθλητές και στο να κάνουν υψηλού επιπέδου αθλητισμό.

Κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή οντότητα, μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας ξεχωριστός μικρός άνθρωπος, που εχει τα δικά του κίνητρα, τους δικούς του στόχους, τις δικές του ανάγκες, την δική του αντίληψη, τα δικά του θέλω, τις δικές του ανασφάλειας, γι” αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ξεχωριστές αλλά και μοναδικές περιπτώσεις το καθένα.

Το παιδί μπορεί και πρέπει να παροτρύνεται να δοκιμάζει, μπορεί και πρέπει να παροτρύνεται να αγωνίζεται, να παίρνει πρωτοβουλίες και να ρισκάρει, όλα αυτά όμως πρέπει να καλλιεργούνται μέσα από την διαδικασία της προπόνησης και μετά μέσω της διαδικασίας των αγώνων.

Η παρότρυνση του εκπαιδευτικού θα πρέπει να επικεντρώνεται πρώτα στον αγώνα και μετά στην διάκριση, θα πρέπει να επικεντρώνεται πρώτα στην συμμετοχή και μετά στην νίκη, θα πρέπει να επικεντρώνεται πρώτα στην απόδοση και μετά στο αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια τώρα πραγματοποιούνται πολλοί επίσημοι αγώνες ( εκτός από τα πανελλήνια πρωταθλήματα και τα πανελλήνια κύπελλα όπου το επίπεδο εκεί είναι πολύ υψηλό ) από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε για τα παιδιά αυτά, για τα παιδιά που δεν τα ενδιαφέρει η διάκριση άλλα θέλουν να περάσουν από την διαδικασία των αγώνων μόνο μέσω της συμμετοχής τους σε αυτούς.

Για τα παιδιά που αγαπούν αυτό που κάνουν (το Καράτε) και θέλουν να συνεχίσουν να έχουν ως κύριο κίνητρό τους τη χαρά, τη γνώση και την ψυχαγωγία που απλόχερα τους προσφέρει, κρατώντας μακριά την πίεση, το άγχος αλλά και την σκληρή σωματική καταπόνηση που ο υψηλού επιπέδου αθλητισμός (Πρωταθλητισμός) απαιτεί.

Ακολουθήστε μας!
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
Ειδήσεις
  • ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2013

    Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Γουδί, πραγματοποιήθκε με μεγάλη επιτυχία το Πρωτάθλημα Καράτε Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας για το 2013. Τον συντονισμό και την διοργάνωση του Πρωταθλήματος είχε η Ελληνική Αστυνομία. Ο σύλλογος μας συμμετείχε στο Πρωτάθλημα με τον Πρωταθλητή μας Δημήτρη Ραχούτη, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία Kumite -84Kgr […]

  • Athens Open 2013 – Καράτε ΟΑΚΑ – KarateWay OAKA

    Σπουδαία εμφάνιση έκαναν οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου Καράτε ΟΑΚΑ » Ειρήνη » στο πρώτο διεθνές τουρνουά Athens Open 2013 που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε στις 6-7 & 8 Δεκεμβρίου, στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Γλυφάδας. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 6 χώρες και οι συμμετοχές έφτασαν τις 418 […]

  • Είμαστε πλέον στον «αέρα»

    Η επίσημη ιστοσελίδα μας είναι πλέον έτοιμη και ενεργή για να σας ενημερώνει συνεχώς για τα νέα του συλλόγου μας και τις δραστηριότητες του στον νέο χώρο εξάσκησης στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.). Όλα τα νέα του Καράτε και ειδικότερα του συλλόγου «Ειρήνη» θα αναρτώνται εδώ, η ανανέωση και η ενημέρωση θα είναι συνεχής.


Οι φωτογραφίες μας!