Το Καράτε ως άθλημα αριθμεί περίπου 100.000.000 ασκούμενους σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 10.000.000 είναι ενεργοί αθλητές, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε ( W.K.F. ) αποτελείται από 186 ενεργά κράτη – μέλη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ.) δημιουργήθηκε το 1986, ενώ το 1990 αναγνωρίστηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ( Γ.Γ.Α.)καθώς επίσης και από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ( Δ.Ο.Ε. ).

Αυτή την στιγμή η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε αριθμεί πάνω από 15.000 ενεργούς αθλητές και πάνω από 400.000 ασκούμενους σε όλη την Ελλάδα, ενώ αριθμεί 486 ενεργούς αθλητικούς συλλόγους σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Στο διεθνές στερέωμα τώρα, η Ελλάδα βρίσκεται σχεδόν πάντα την τελευταία δεκαπενταετία μέσα στις 10 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας γενικής κατάταξης των χωρών, τόσο βάση των ατομικών, όσο και βάση των ομαδικών διακρίσεων του εθνικού και αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Τα αποτελέσματα αυτά αφενός δεν είναι τυχαία όταν αναφερόμαστε σε μια τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια και αφετέρου, καθένας μπορεί να αναγνωρίσει την σπουδαιότητα τους, όταν πρόκειται για μια τόσο μικρή γεωγραφικά αλλά και πληθυσμιακά χώρα σαν τη δική μας.

Το Ελληνικό καράτε βρίσκεται μπροστά από μεγάλες και ισχυρές παγκόσμιες δυνάμεις, όπως την Αμερική, την Κίνα, τον Καναδά, την Αγγλία, την Γερμάνια αλλά και πολλές άλλες.

Οι κανονισμοί που έχει θεσπίσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε WKF είναι τέτοιοι ώστε να διασφαλίζουν την σωματική ακεραιότητα του αθλητή, ειδικά στις μικρές ηλικίες όπου οι κανονισμοί εκεί είναι πολύ αυστηροί και απαγορεύουν την οποιαδήποτε επαφή.

Τα μέτρα προφύλαξης (προστατευτική μάσκα, μασελάκι, προστατευτικός θώρακας, γάντια, επικαλαμίδες ) εδώ και πάρα πολλά χρονιά είναι υποχρεωτικά για κάθε αθλητή, τόσο για την προφύλαξη του ιδίου, όσο και για την προφύλαξη του συναθλητή του.

Το Καράτε είναι ένα ασφαλές άθλημα, αντιθέτως με άλλα πολύ πιο διαδεδομένα, όπως αυτά του ποδοσφαίρου, της ενόργανης γυμναστικής, του καλλιτεχνικού πατινάζ αλλά και πολλών άλλων.

Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα, τόσο μέσω των μηδαμινών τραυματισμών που συμβαίνουν κατά την διάρκεια των αγώνων, όσο και μέσω των πολυετών στατιστικών ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια, αποδεικνύοντας έτσι το γεγονός αυτό και  διαψεύδοντας όσους πιστεύουν το αντίθετο.

Ακολουθήστε μας!
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
Ειδήσεις
  • ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2013

    Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Γουδί, πραγματοποιήθκε με μεγάλη επιτυχία το Πρωτάθλημα Καράτε Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας για το 2013. Τον συντονισμό και την διοργάνωση του Πρωταθλήματος είχε η Ελληνική Αστυνομία. Ο σύλλογος μας συμμετείχε στο Πρωτάθλημα με τον Πρωταθλητή μας Δημήτρη Ραχούτη, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία Kumite -84Kgr […]

  • Athens Open 2013 – Καράτε ΟΑΚΑ – KarateWay OAKA

    Σπουδαία εμφάνιση έκαναν οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου Καράτε ΟΑΚΑ » Ειρήνη » στο πρώτο διεθνές τουρνουά Athens Open 2013 που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε στις 6-7 & 8 Δεκεμβρίου, στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Γλυφάδας. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 6 χώρες και οι συμμετοχές έφτασαν τις 418 […]

  • Είμαστε πλέον στον «αέρα»

    Η επίσημη ιστοσελίδα μας είναι πλέον έτοιμη και ενεργή για να σας ενημερώνει συνεχώς για τα νέα του συλλόγου μας και τις δραστηριότητες του στον νέο χώρο εξάσκησης στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.). Όλα τα νέα του Καράτε και ειδικότερα του συλλόγου «Ειρήνη» θα αναρτώνται εδώ, η ανανέωση και η ενημέρωση θα είναι συνεχής.


Οι φωτογραφίες μας!