Η διδακτική των μαχητικών τεχνών και πιο συγκεκριμένα της τέχνης του Καράτε μπορεί να οριστεί ως «το σύνολο των διαδικασιών που ακολουθούνται, ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί η τεχνική, η σωματική αλλά και η πνευματική εξέλιξη ενός ατόμου μέσω της γνώσης, ενώ η γνώση αυτή θα καταστεί στο μέλλον τόσο το αίτιο όσο και το αιτιατό, της γέννησης και της δημιουργίας ενός υγιούς κοινωνικά ατόμου, χρήσιμου και ωφέλιμου στην κοινωνία«.

Η διδακτική των μαχητικών τεχνών στο παρελθόν δεν είχε δομική σχέση με την προπονητική, η εξέλιξη όμως και οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής συνένωσαν τις δυο αυτές έννοιες, δημιουργώντας έτσι μια νέα σχέση, αλληλένδετη και άμεσα εξαρτώμενη η μια από την άλλη, μιας και η συνύπαρξη των θετικών και εποικοδομητικών στοιχείων και των δυο, μπορεί να την καταστήσει μοναδική.

Μοναδική τόσο λόγω της διαφορετικότητας της, όσο και λόγω της αυτής κάθε αυτής γενεσιουργού αιτίας της.

Η φύση και οι στοχεύσεις λοιπόν των μαχητικών αθλημάτων ( μαχητικών τεχνών ) κατατάσσουν από μόνα τους το Καράτε σε αυτή την ιδιαίτερη και ξεχωριστή κατηγορία σπορ.

Ακολουθήστε μας!
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
Ειδήσεις
  • ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2013

    Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Γουδί, πραγματοποιήθκε με μεγάλη επιτυχία το Πρωτάθλημα Καράτε Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας για το 2013. Τον συντονισμό και την διοργάνωση του Πρωταθλήματος είχε η Ελληνική Αστυνομία. Ο σύλλογος μας συμμετείχε στο Πρωτάθλημα με τον Πρωταθλητή μας Δημήτρη Ραχούτη, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία Kumite -84Kgr […]

  • Athens Open 2013 – Καράτε ΟΑΚΑ – KarateWay OAKA

    Σπουδαία εμφάνιση έκαναν οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου Καράτε ΟΑΚΑ » Ειρήνη » στο πρώτο διεθνές τουρνουά Athens Open 2013 που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε στις 6-7 & 8 Δεκεμβρίου, στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Γλυφάδας. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 6 χώρες και οι συμμετοχές έφτασαν τις 418 […]

  • Είμαστε πλέον στον «αέρα»

    Η επίσημη ιστοσελίδα μας είναι πλέον έτοιμη και ενεργή για να σας ενημερώνει συνεχώς για τα νέα του συλλόγου μας και τις δραστηριότητες του στον νέο χώρο εξάσκησης στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.). Όλα τα νέα του Καράτε και ειδικότερα του συλλόγου «Ειρήνη» θα αναρτώνται εδώ, η ανανέωση και η ενημέρωση θα είναι συνεχής.


Οι φωτογραφίες μας!