Ο Δημήτρης Ραχούτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982.

Από το 1989 και σε ηλικία μόλις επτά ετών, ξεκινάει την εξάσκηση του στο Καράτε με δάσκαλο του τον Χρήστο Μπουλούμπαση 8th Dan World Karate Federation (WKF).
Το 1981 συμμετέχει για πρώτη φορά σε αγώνες kumite (ελεύθερος αγώνας – Sport Karate), ενώ το 1993 κατακτά το πρώτο του Πανελλήνιο μετάλλιο.

Δύο χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 1995, κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία του κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος τον κατάκτησε για 12 συνεχή χρόνια έως και το 2008.

Από το 1996 έως και το 2012 μέλος των Εθνικών ομάδων σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (Παίδων – Εφήβων – Νέων Ανδρών – Ανδρών), πετυχαίνοντας σπουδαίες διακρίσεις, όπως αυτές των 6 Πανευρωπαϊκων μεταλλίων τόσο στην W.K.F. (World Karate Federation) όσο και στην W.I.K.F. (Wado International Karate Federation).

Το 2000 λόγο των αθλητικών του επιδόσεων, εισέρχεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Το 2008 παίρνει τον βαθμό του 4ου Dan από τον Sensei T. Suzuki, έναν απ” τους μεγαλύτερους δασκάλους εν ζωή τότε στον χώρο του παγκόσμιου καράτε.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2009, παίρνει και τον βαθμό του 1ου Dan στο τζούντο από τον ΕΟΤ (Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο).
Το 2010 η WKF (World Karate Federation), τον τιμά με τον βαθμό του 4ου Dan τόσο για τις διακρίσεις όσο και για την γενικότερη πολυετή προσφορά του στον χώρο του καράτε.

Ο Δημήτρης Ραχούτης είναι Πτυχιούχος Προπονητής του Καράτε ( ΤΕΦΑΑ Αθηνών ). Επίσης είναι πιστοποιημένος Professional Personal Trainer καθώς και Instructor σε Group Exercise προγράμματα από το IAFA College.

Ακολουθήστε μας!
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
Ειδήσεις
  • ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2013

    Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Γουδί, πραγματοποιήθκε με μεγάλη επιτυχία το Πρωτάθλημα Καράτε Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας για το 2013. Τον συντονισμό και την διοργάνωση του Πρωταθλήματος είχε η Ελληνική Αστυνομία. Ο σύλλογος μας συμμετείχε στο Πρωτάθλημα με τον Πρωταθλητή μας Δημήτρη Ραχούτη, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία Kumite -84Kgr […]

  • Athens Open 2013 – Καράτε ΟΑΚΑ – KarateWay OAKA

    Σπουδαία εμφάνιση έκαναν οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου Καράτε ΟΑΚΑ » Ειρήνη » στο πρώτο διεθνές τουρνουά Athens Open 2013 που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε στις 6-7 & 8 Δεκεμβρίου, στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Γλυφάδας. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 6 χώρες και οι συμμετοχές έφτασαν τις 418 […]

  • Είμαστε πλέον στον «αέρα»

    Η επίσημη ιστοσελίδα μας είναι πλέον έτοιμη και ενεργή για να σας ενημερώνει συνεχώς για τα νέα του συλλόγου μας και τις δραστηριότητες του στον νέο χώρο εξάσκησης στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.). Όλα τα νέα του Καράτε και ειδικότερα του συλλόγου «Ειρήνη» θα αναρτώνται εδώ, η ανανέωση και η ενημέρωση θα είναι συνεχής.


Οι φωτογραφίες μας!